Hallsjö Nyhem

Renovering - Inredning - Känsla

Nyckelviken

Publicerad 2011-10-25 10:43:00 i Allmänt, Hallen,

I november åker vi ner till Småland igen för att göra klart vardagsrummet som vi började renover FÖRRA sommaren, joråsatte...
Det går inte fort men det går bra! :)
Vi blev helt enkelt trötta på att renovera i våras och gjorde bara klart rummet så att det gick att vara där. Men nu ska alltså dom sista pusselbitarna falla på plats och det ska verkligen bli skönt att få det klart.
Renoverings-suget har så smått börjat infinna sig igen och vi längtar efter att ta tag i nästa projekt - hallen. Det sägs ju att det är viktigt med första intrycket, så det ska bli roligt att få fixa till husets entré.
I helgen var vi och kollade på tapeter och letade inspiration. Vi har en hel del idéer och vet nog ungerfär hur vi vill ha det. Vi fastnade speciellt för en tapet som vi troligtvis bestämmt oss för. Tapeten kommer från Duros Gammelsvenska serie, samma serie som vi har i vardagsrummet, och heter Nyckelviken Ett.
Tror den kommer passa jättebra i hallen.


Nyckelviken Ett från Duro. (bild lånad här)

Till den tänker vi oss en vit pärlspont, i stil med bilden nedan.

På golvet kommer vi, om Sandra får bestämma, lägga ett linoleumgolv från Forbo. Ett tåligt och snyggt klickgolv som passar bra i både hallen och sen i köket där vi kommer lägga samma golv. Golvet finns i två former och en massa härliga färger som visas neda. Vi kommer välja den kvadratiska varianten (lite som på bilden ovan) och kanske färgen Barbados, den första på bilden.



Så här ser hallen ut idag.




Eftersom tapeten innehåller så många färger är det lätt att passa ihop med resten av huset och lätt att plocka ut accentfärger till olika detaljer. Det är roligt med olika färger och mönster men vi känner ändå att det måste finns någon slags röd tråd och lite harmoni.

Vad tror ni, kan det bli bra? :)

Vi hoppas det i alla fall, det återstår att se!

Åhh, jag vill börjar riva tapeter NU!

Om

Min profilbild

Hallsjö Nyhem 316

Vi renoverar, loppisfyndar, går på auktioner, inreder efter bästa förmåga, fotar och pysslar i trädgården.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela