Hallsjö Nyhem

Renovering - Inredning - Känsla

Projekt #5 - Hallen

Publicerad 2014-03-15 14:03:00 i Allmänt, Hallen, Renovering,

Såhär gick det till när vi tog tag i Projekt #5, hallen!
 
Innan renoveringen:
Vi började ordentligt med renoveringen av hallen i Januari 2012. Då var min mamma & pappa på besök så vi fick otroligt mycket hjälp.Vi börjademed att ta ner alla lister och riva tapeter. Sen målade vi taket, det var tidigare vitlacerat, men nu blev det en heltäckande vit takfärg.
Sen var det toalett dörren, som man kan tro var en spegeldörr, men som i själva verket bara var en pålimmad "fasad". Otroligt fult.. Pappa slet ordentligt innan han fick bort allt lim så vi kunde måla dörren.
Sen tapetserade Rickard och pappa. Det blev som sagt tepeten Nyckelviken från Duros serie Gammelsvenska, och den blev verkligen över förväntan.
Vi valde också att sätt en bröstpanel i pärlspont. Vi köpte färdiga skivor som man spikade fast på väggen och sen en list över. Verkligen smidigt och inget som syns på slutresultatet.
På golvet hade vi planer på att lägget ett linolium golv. I dom andra rummen har vi tagit fram orginalgolven som vart i trä me eftersom planlösningen är omgjord sen huset byggdes så trodde vi att golvet i hallen skulle vara förstört. Men när vi gjort klart allt med tapernerna och bröstpanelen, och även satt dit alla lister tog ändå nyfikenheten över och vi var tvungna att ta bort heltäckningsmattan för att se vad som fanns under...
 Jo, golvet var helt och fint. Än så länge har vi bara låtit golvet vara, men tanken är att vi ska slipa och lacka det sprecis som i dom andra rummen. Men eftersom vi ska göra samma sak i köke ville vi vänta till det projektet drar i gång, vilket vi hoppas blir snart. Men på något sätt gillar jag ändå det mörka golvet mot dom ljusa väggarna.
 
Såhär blev resultatet!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hallsjö Nyhem 316

Vi renoverar, loppisfyndar, går på auktioner, inreder efter bästa förmåga, fotar och pysslar i trädgården.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela